La Gran Il·lusió, relat intermitent del cinema català

 

LA GRAN IL·LUSIÓ, RELAT INTERMITENT DEL CINEMA CATALÀ

Sèrie documental

1a Temporada – 7 Capítols

 

Dirigida per: Àlex Gorina i Esteve Riambau

Realització: Mai Balaguer

Produïda per: Costa Est Audiovisuals, CCMA, ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb col·laboració EGEDA

Guió: Núria Bonet, Àlex Gorina i Esteve Riambau

Producció Executiva: Montse Feliu, Montse Motis i Ramon Montesinos

Direcció de Fotografia: Anna Molins

Disseny gràfic: Mateu Marcet
Ambientació Pablo Buñuel

Muntatge: Jordi Gallofré

 

SINOPSI

“La Gran Il·lusió” és una sèrie que explica per primera vegada la Gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des del principi el 1896 fins la dècada dels anys 50. La intenció és crear un material divulgatiu atractiu i per a tots els públics.

Aquesta sèrie fa referència a una actitud, a una manera de ser, on a pesar dels entrebancs, el cinema català sempre ha seguit endavant gràcies a l’entusiasme i la il·lusió de qui l’ha fet possible. Justament aquesta il·lusió, i els somnis han format part d’aquest cinema i es transmeten als espectadors. El cinema en una època que ha servit de refugi i una evasió en temps difícils.

 

En aquests set capítols es parla, entre altres temes, sobre com es feien les gravacions dels primers rodatges, s’expliquen les mil i una aventures dels germans Baños, es parla del cinema amateur, del su-rrealisme i de com era el cinema en estat de guerra o durant el franquisme. Aquesta sèrie d’episodis actualitza la informació coneguda, posa en context l’aventura d’un cinema supervivent, destaca els moments més decisius i prioritza les experiències humanes abans que l’opinió dels experts.

A “La Gran Il·lusió” els testimonis de cada una de les èpoques esmentades son els protagonistes. S’entrevista persones que han viscut de primera mà, ja sigui per motius personals o professionals, tot el que es tracta en cadascun dels capítols.

 

Categoria
Documentals, Treballs realitzats