La Batalla de la Memòria

 

LA BATALLA DE LA MEMÒRIA

Documental

 

Dirigida per: Mario Pons Múria

Produïda per: Mario Pons Produccions Audiovisuals i CCMA

Guió: Mario Pons Múria

Producció Executiva: Jordi Ambrós

Direcció de Fotografia: Anna Molins

So directe: David Paco, Gerard Tàrrega i Roger Orcau
Músiques: Quico el Célio, el noi i el mut de Ferreries
Postproducció de so: Joan Pons

Muntatge: Guillermo Cobo

 

SINOPSI

La batalla de la memòria fa una lectura, en clau ebrenca, d’una de les batalles més importants de la Guerra Civil espanyola. A la vegada que aproximació molt local a un conflicte civil amb implicacions continentals, es tracta d’una reflexió sobre la universalitat de la violència.

 

Mentre som testimonis del context alegre i festiu en què es fa el premsat del vi de la terra, recorrem el camí que ens separa d’un passat terrible escoltant els testimonis dels hereus d’aquells qui es van enfrontar en un dels conflictes fratricides més sagnants del segle XX.

 

Els testimonis i els silencis dels “vencedors” i dels “perdedors” tenen el contrapès científic dels experts per a posar en solfa l’abast dels oblits selectius que expliquen les dificultats d’enfrontar-se amb els conflictes mal resolts del passat que s’hereten de generació en generació sense solució de continuïtat.

 

Visualitzar els límits del sofriment humà i les conseqüències imprevisibles del dolor són l’origen de la tesi d’aquesta proposta cinematogràfica. Com a objectiu, “La batalla de la memòria” proposa poder arribar a mirar-nos als ulls sense recels, setanta anys després de l’acabament de la Guerra Civil.

 

 

PREMIS EN COMPETICIONS OFICIALS

MEMORIMAGE – Festival Memorimage 2009 (Espanya) 
Premi Memorial Democràtic
Premi del Públic
 
 

Categoria
Documentals, Treballs realitzats